Потребно је само 50 грама пистаћа!
Куглоф са пистаћима и чоколадом се припрема сат времена, а неопходно је само набавити модлу за колач. Уколико немате округлу модлу, сипајте смесу у плех.
Прочитајте још: Направите лагану вечеру: Оброк салата са туњевином (ФОТО)
Потребно је:
- 130 г чоколаде за кување
- 160 г шећера
- 120 г маргарина или маслаца
- 6 јаја
- 40 г шећера у праху
- 130 г брашна
- 100 г кандираног воћа (брусница, ананас)
- 50 г очишћених пистаћа
- 150 г млечне чоколаде
- кесица прашка за пециво
На пари отопите чоколаду за кување, заједно са маргарином (маслацом) и шећером. Затим скините посуду са шпорета и умутите у њој жуманца и прашак за пециво, да маса буде фина, пенаста. Одвојено умутите беланца у чврст снег и додајте шећер у праху, а затим и брашно.
Прочитајте још: Овом питом ћете СВЕКРВУ оставити БЕЗ РЕЧИ, а ТАЈНА је у декорацији (ФОТО)
Мешајте лагано, као пену да мешате.
Лагано, мешајући ручно, сједините обе смесе и додајте кандирано воће. Силиконски калуп премажите маргарином и у њега сипајте припремљену смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута.
Прочитајте још: Колач са маком: Укусан, сочан и лако се прави (ФОТО)
Колач извадите из калупа тек када се охлади и преко њега прелијте отопљену млечну чоколаду. Ситно исецкане пистаће поспите преко мекане чоколаде и ставите у фрижидер да се мало стегне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ