Пеку се 20 минута на 180ц
Oglas
Састојци:
- 250 гр маргарина
- 250 гр масти
- 1 супена кашика соли
- 2 дцл млијека
- 1 кесица сухог квасца
- 1 кг брашна
- 2 кашикице шећера
За посути и премазати:
- 1 јаје
- сусам
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Припрема:
- Маргарин, маст, шећер и со умесити. Млеко подгрејати на млако, тако да не пече прст.
- Сипати млеко у смесу, додати брашно у које смо умешали сухи квасац. Нема потребе да сумњате у исти, пошто је много брже и лакше него чекати да надође свежи квасац. Плус – мање се осети у тесту.
- Онда остаје да се тесто добро умеси у посуди, па када се седини, извадити га још мало на даску и месити да буде скроз глатко.
- Поента у брзини ових погачица је што тесто не треба остављати да расте, него се развија чим смо га умесили.
- Развија се на прст дебљине. Након тога, ножем по горњем делу теста направимо усеке у облику квадратића.
- Погачице вадимо што мањом модлом, чашица од ракије била би одлична мера (сем ако неко не пије ракију из оне 2 – децилитарске чаше).
- Када смо повадили погачице, у тепсију ставимо папир за печење и на њега послажемо исте.
- Оставимо их да одстоје неких пола сата или мало више.
- Намажемо их умућеним целим јајетом и поспемо сусамом.
- Углавном, важно је да лијепо порумене и спремне су за грицкање.
ПРИЈАТНО!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas