Peku se 20 minuta na 180c
Oglas
Sastojci:
- 250 gr margarina
- 250 gr masti
- 1 supena kašika soli
- 2 dcl mlijeka
- 1 kesica suhog kvasca
- 1 kg brašna
- 2 kašikice šećera
Za posuti i premazati:
- 1 jaje
- susam
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji
Priprema:
- Margarin, mast, šećer i so umesiti. Mleko podgrejati na mlako, tako da ne peče prst.
- Sipati mleko u smesu, dodati brašno u koje smo umešali suhi kvasac. Nema potrebe da sumnjate u isti, pošto je mnogo brže i lakše nego čekati da nadođe sveži kvasac. Plus – manje se oseti u testu.
- Onda ostaje da se testo dobro umesi u posudi, pa kada se sedini, izvaditi ga još malo na dasku i mesiti da bude skroz glatko.
- Poenta u brzini ovih pogačica je što testo ne treba ostavljati da raste, nego se razvija čim smo ga umesili.
- Razvija se na prst debljine. Nakon toga, nožem po gornjem delu testa napravimo useke u obliku kvadratića.
- Pogačice vadimo što manjom modlom, čašica od rakije bila bi odlična mera (sem ako neko ne pije rakiju iz one 2 – decilitarske čaše).
- Kada smo povadili pogačice, u tepsiju stavimo papir za pečenje i na njega poslažemo iste.
- Ostavimo ih da odstoje nekih pola sata ili malo više.
- Namažemo ih umućenim celim jajetom i pospemo susamom.
- Uglavnom, važno je da lijepo porumene i spremne su za grickanje.
PRIJATNO!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas