Сада су популарне кекс торте које се не пеку, јер се праве брзо, а укусније су од многих кремова.
Потребно је за подлогу:
- 300 г млевеног кекса
- 125 г маслаца
- 100 г меда
- 100 мл млека
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
За сирни фил:
- 200 мл слатке павлаке
- 200 г шећера
- 250 г крем сира
- 200 г киселе павлаке
- 1 лимун
За глазуру:
- 1 кесица желатина
- 100 г шећера
- 1 лимун
- 200 мл воде
- мало жуте прехрамбене боје
Прочитајте још: Најбољи пријатељ кафе је МРАМОРНИ колач (РЕЦПЕТ)
Припрема:
Маслац омекшао на собној температури сједините са медом, кексом и млеком. Када добијете хомогену смесу од ње, у округлом калупу формирајте кору. Умутите слатку павлаку и 200 г шећера, посебно сједините крем сир и киселу павлаку, па помешајте ове две смесе. У добијени сирни фил нацедите сок од једног лимуна. Све промешајте и нанесите преко коре. Желатин отопите са 4 кашике воде и оставите да набубри.
Прочитајте још: Исто, а потпуно другачије: Кромпир салата на грчки начин (РЕЦЕПТ)
У међувремену, спојите остатак воде са 100 г шећера, као и наренданом кором и соком једног лимуна. Ставите да се кува. Када почне да кључа, у то додајте желатин и жуту прехрамбену боје, па мешајте како би се шећер отопио. Добијену смесу за глазуру прелијте преко сирног фила и ставите у фрижидер да се охлади и стегне.