Sada su popularne keks torte koje se ne peku, jer se prave brzo, a ukusnije su od mnogih kremova.
Potrebno je za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g maslaca
- 100 g meda
- 100 ml mleka
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Za sirni fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g šećera
- 250 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 1 limun
Za glazuru:
- 1 kesica želatina
- 100 g šećera
- 1 limun
- 200 ml vode
- malo žute prehrambene boje
Pročitajte još: Najbolji prijatelj kafe je MRAMORNI kolač (RECPET)
Priprema:
Maslac omekšao na sobnoj temperaturi sjedinite sa medom, keksom i mlekom. Kada dobijete homogenu smesu od nje, u okruglom kalupu formirajte koru. Umutite slatku pavlaku i 200 g šećera, posebno sjedinite krem sir i kiselu pavlaku, pa pomešajte ove dve smese. U dobijeni sirni fil nacedite sok od jednog limuna. Sve promešajte i nanesite preko kore. Želatin otopite sa 4 kašike vode i ostavite da nabubri.
Pročitajte još: Isto, a potpuno drugačije: Krompir salata na grčki način (RECEPT)
U međuvremenu, spojite ostatak vode sa 100 g šećera, kao i narendanom korom i sokom jednog limuna. Stavite da se kuva. Kada počne da ključa, u to dodajte želatin i žutu prehrambenu boje, pa mešajte kako bi se šećer otopio. Dobijenu smesu za glazuru prelijte preko sirnog fila i stavite u frižider da se ohladi i stegne.