Направите торту од вишања, јер је сада време овог воћа. Вишње су најукусније у јуну.
Већину састојака за ову торту већ имате, а купите вишње и павлаку.
Прочитајте још: ЧОКОЛАДНИ МУС од два састојка: Класичан рецепт који ће вас одушевити једноставношћу! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је:
- 6 јаја
- 200 г шећера
- 60 г маргарина
- кесица ванилин шећера
- 150 г брашна
- 40 г какао праха
- 2 кашичице прашка за пециво
За фил:
- 400 г вишања
- 250 мл сока од вишања
- 5 кашика шећера
- 2 кашике густина
- 5 кашика воде
- 750 мл слатке павлаке
- 150 мл сока од вишања
Умутите јаја са шећером, затим додајте маргарин и ванилин шећер и наставите да мутите. Додајте брашно, прашак за пециво и какао, па промешајте смесу и изручите је у калуп за печење. Пеците на 180 степени око сат времена.
Не постоји једноставнији рецепт.
Скувајте 250 мл сока од вишања, шећер и вишње. Умутите густин са хладном водом. Када сок проври, умешајте густин и мешајте док се фил не згусне. Испечену кору пресеците на три дела, сваку премажите соком од вишања. Две доње коре премажите куваним филом од вишања, трећу немојте да мажете.
Прочитајте још: ЧОКОЛАДНА ТОРТА несвакидашњег изгледа, уз помоћ једноставне технике коју користе професионални кувари! (ВИДЕО)
Умутите слатку павлаку и њом најпре премажите једну кору преко фила, ставите другу кору, премажите преко фила и на крају ставите и трећу. Торту филујте шлагом и украсите по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ