Napravite tortu od višanja, jer je sada vreme ovog voća. Višnje su najukusnije u junu.
Većinu sastojaka za ovu tortu već imate, a kupite višnje i pavlaku.
Pročitajte još: ČOKOLADNI MUS od dva sastojka: Klasičan recept koji će vas oduševiti jednostavnošću! (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 60 g margarina
- kesica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 40 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 400 g višanja
- 250 ml soka od višanja
- 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 5 kašika vode
- 750 ml slatke pavlake
- 150 ml soka od višanja
Umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte margarin i vanilin šećer i nastavite da mutite. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa promešajte smesu i izručite je u kalup za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
Ne postoji jednostavniji recept.
Skuvajte 250 ml soka od višanja, šećer i višnje. Umutite gustin sa hladnom vodom. Kada sok provri, umešajte gustin i mešajte dok se fil ne zgusne. Ispečenu koru presecite na tri dela, svaku premažite sokom od višanja. Dve donje kore premažite kuvanim filom od višanja, treću nemojte da mažete.
Pročitajte još: ČOKOLADNA TORTA nesvakidašnjeg izgleda, uz pomoć jednostavne tehnike koju koriste profesionalni kuvari! (VIDEO)
Umutite slatku pavlaku i njom najpre premažite jednu koru preko fila, stavite drugu koru, premažite preko fila i na kraju stavite i treću. Tortu filujte šlagom i ukrasite po želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU