Из Бакине кухиње стиже нам једноставан рецепт за укусан посни ручак
Oglas
Потребно је:
За спанаћ
- 500 гр спанаћа
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепе
- 5 чена белог лука
- зачина соли
- 1 кашичица брашна
- вода..уље
Припрема спанаћа:
Спанач опрати, скувати, процедити и ситно исецкати.
Прочитајте још: ПОСНИ ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Предиван укус колача без јаја и млека могућ је уз овај РЕЦЕПТ
Исецкати ситно црни лук шаргарепу изрендати и пропржити на уљу, па додати кашичицу брашна па и још пропржити, додати спанаћ и мало воде да спанаћ буде гушћи.
Фото: приватна архива
Оставити да проври , па насецкати бели лук , зачин и оставити да још мало прокрчка на веома тихој ватри . Спанаћ је готов...
За ампер чорбу потребно је:
- 1 кашика брашна
- 3 чена белог лука
- вода
- зачин
- со бибер
- першунов лист
Припрема:
Брашно и издробљен бели лук пропржити у уљу па кад добије крем боју додати 1,5 л воде. Смањити ватру када проври.
Уживајте у укусном ручку!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas