Урме су део бројних здравих слаткиша
Потребно је:
- 120 г црне чоколаде
- 80 г кикирики путера
- 3 кашике какаоа
- 8 великих урми
- 250 мл млека
- 100 г брашна
- 70 г овсених пахуљица, самлевених
- прстохват морске соли
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- кашичица јабуковог сирћета
За декорацију:
- кашика кикирики путера
На пари истопите чоколаду, па је склоните са рингле и постепено умешајте кикирики путер који треба да се растопи. Урме, очишћене од коштица, прелијте врелом водом, па им скините корицу и самељите. Наставите да их уситњавате најмањом брзином, додајући мало соли, млеко, припремљену чоколаду са кикирики путером и на крају јабуково сирће. У смесу затим постепено додајте какао, брашно, соду бикарбону и самлевене овсене пахуљице. Сипајте је у плех обложен пек-папиром. Преко ставите помало кикирики путера и штапићем га развуците, да направите шаре. Колач пеците око 25 минута, на 180 степени, па извадите и са папиром пребаците на решетку да се добро охлади. Чувајте га у фрижидеру, прекривен фолијом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ