Посебно ћете обрадовати најмлађе чланове породице
Прослављени специјалитет из Шумадије освојио је многе угледне госте из света који су долазили у Србију.
Састојци:
10 палачинки
200 г млевених ораха
200 г шећера
100 г сувих шљива
50 г цимета
2 дл млека
6 улупаних беланаца
Прочитајте још: Рецепти за три феноменалне ПОСНЕ ТОРТЕ: Не пеку се и готове су час посла (ФОТО)
Припрема:
Орахе прокувати на заслађеном млеку са циметом. Када се ораси охладе, помешати са три улупана беланцета. Палачинке премазивати орасима и слагати на спрат док се не утроши свих 10 палачинки. Са снегом од преосталих беланаца премазати палачинке и украсити сувим шљивама којима су извађене коштице. Посути кристал шећером и запећи у рерни 5 минута. Палачинке служити топле.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ