Ne moramo uvek da pržimo meso.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 300 gr. pilećeg belog mesa
- 50 ml. mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 2 čena belog luka
- 1/3 kašičice aleve paprike
- so i biber po ukusu
- 1 jaje
- 100 gr. prezli
- 1 kašika susama
- 2-3 kašike brašna
Pročitajte još: Pravi BUM od poslastice: Slatkiš sa RATLUKOM kojem nećete moći da odolite (FOTO/VIDEO)
Meso isecite kao na slici. Za marinadu pomešajte: ulje, mleko,senf,sitno seckan beli luk, alevu papriku, so i biber.
Meso ubacite u marinadu, pokrite providnom folijom i ostavite minimum sat vremena. Možete ostaviti i tokom noći.
Pročitajte još: Ideja za ručak: PUNJENE PAPRIKE sa mesom (RECEPT)
Umutite jaje, na drugi tanjir stavite prezle i susam, na treći brašno. Meso prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u jaja i na kraju prezle. Ređajte u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Prelite meso sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU