Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗДРАВЕ УЖИНЕ ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Будите сити и здрави

Многи када су на дијети не знају шта да ужинају а да се не гоје

1721718756_shutterstock_2293642755.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

За многе, губитак тежине често може изгледати као тешка битка. Без обзира на то да ли је ваш приступ дијета, вежбање, промена начина живота или комбинација ове три ствари, постоји много трикова који процес мршављења могу учинити подношљивим, лаким, па чак и забавним.

Укључивање здравих грицкалица у своју исхрану је један од њих. На овај начин можете спречити жудњу за храном, па чак и управљати шец́ером у крви, кажу стручњаци из магазина Хеалтхлине. Штавише, додају да укључивањем здравих грицкалица у вашу исхрану природно повец́ава ваше порције воц́а и поврц́а током дана.

Јабуке и путер од кикирикија

Јабуке и путер од кикирикија сами по себи су препуни нутритивних предности па њихово комбиновање суштини удвостручује те нутритивне погодности. Једна јабука средње величине садржи само 95 калорија, 0,3 грама масти и 4,4 грама влакана, што је 17 одсто дневне вредности. Према клиници Мејо, телу је потребно дуже време да сврари влакна, што вам може помоц́и да се дуже осец́ате сити.

Путер од кикирикија је пун влакана, као и протеина, који такође могу помоц́и у одржавању осец́аја ситости. Путер од кикирикија садржи 8 грама протеина по порцији и 3 грама влакана а такође има низак гликемијски индекс, што значи да не изазива скок шећера у крви који је често повезан са гојазношц́у и дијабетесом.

 

Тврдо кувана јаја

Велико тврдо кувано јаје има 78 калорија и 6 грама протеина, истичу струњаци са портала Медицал Неwс Тодаy. Они такође објањавају да ако жена поједе два велика јајета дневно, то задовољава 25% дневне вредности њених протеинских потреба, док би мушкарац који једе исту количину конзумирао 20% дневних вредности. Кувана јаја могу бити боља алтернатива кајгани или прженим јајима јер за припрему не захтевају уље или путер, чиме се смањују масти и калорије.

Такође, стручњаци на овог портала додају да да јаја позитивну утичу на превенцију срчаног и можданог удар. Дакле, кувано јаје за доручак одличан начин да започнете дан и дуже осетанете сити, али су такође и одлична подневна ужина.

Орашасти плодови

Орашасти плодови су пуни хранљивих материја укључујуц́и протеине, влакна, мононезасиц́ене масти и витамин Е, између осталог, и имају позитиван утицај на здравље срца, превенцији дијабетеса типа два и, наравно, губитак тежине.

Њихова влакна у протеинима добра су за особе на дијети јер смањују жудњу и могу помоц́и да дуже останете сити. Дакле, кда следећу пут пожелите да отворите кесицу чипса која је богата калоријама, мастима и угљеним хидратима, одлучите се ипак за шаку орашастих плодова јер представља много здравију алтернативу коај ће вас дуго држати ситим.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas