Ове палачинке не садржи глутен, али садрже протеин који се јако сличан глутену.
Хлеб од хељдиног брашна је много здравији од уобичајног и не садржи глутен па је погодан за особе које су на њега алергичне. Пружа већи ниво витамина Б, магнезијум, фосфор, богат је дијеталним влакнима и смањује холестерол.
Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога
Осим тога, хељдино брашно има низ здравствених предности, али и састојке који су најбитнији женама јер палачинци и производи од хељдиног брашна не гоје. Здравтвене добробити хељдиног брашна садрже се у његових осам есенцијалних амино киселина, богатству флавоноидима и минералима. хељдино брашно смањује висок крвни притисак и повољно утиче на кардиоваскуларно здравље, а погодна је у исхрани дијабетичара, ублажава последице зрачења и хемотерапије и препоручује се особама алергичним на глутен.
Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ
Палачинке од хељдиног брашна
Састојци:
- 1 шоља брашна од хељде
- 1 шоља интегралног брашна
- 3 шоље млека
- 1 шоља киселе воде
- со
- шећер
- прашак за пециво
- 2 кашике уља
Припрема:
Умутите јаја са шећером и сољу. Додајте наименично брашно и млеко, киселу воду и оставите у фрижидеру на пола сата. Пре пречења додајте прашак за пециво и уље, и промешајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ