Здравко Чолић изгледа као момак у осмој деценији живота, а за то је заслужан овај детокс напитак
Легендарни Здравко Чолић осим што деценијама импресионира вансеријским гласом, одушевљава и младоликим изгледом и невероватном енергијом на каквој би му позавиделе и много млађе особе. Има ли неких посебних цака заслужних за то?
Генетика сигурно ига важну улогу, али Здравко Чолић (72) је годинама у топ форми, и због здравља и због посла. Његови енергични наступи са којима би и неуморни Мик Џегер тешко држао корак, захтевају доста кондиције, а истовремено одржавају вас у кондицији.
Славног певача су фотографи "ухватили" 2022. као и годину дана раније како тренира на Кошутњаку, радио је вежбе за стомак, па вежбе за истезање, а практиковао је и брзо ходање.
Музичка легенда је у мају прошле године открила да користи хипербаричну комору која га чини и младоликим и чува здравље његових гласних жица. Чолић одлази на медицински третман, заснован на чистом кисеонику. Кисеоник се удише под притиском већим од атмосферског. Довољан је кратак боравак да би се испољили ефекти.
Славни Чола је љубитељ гурманлука што је пре неколико месеци потврдила и куварица у познатом београдском ресторану који певач посећује: "Наручивао је увек домаћа кувана јела која су тог дана била на менију ресторана. Волео је домаће лепиње и проје које сам ја месила. Долазио је често и са породицом и чак телефоном наручивао храну и долазио само како би је покупио. Како је то био ресторан националне кухиње, није било модерних колача, али смо правили праву лењу питу, кремпите које су некада правиле наше баке, као и пите са орасима. Све је то јако волео".
Чолић је познат као велики хедониста па су његови ручкови описивани као права драматургија с обрзиом на то да имају увод, разраду па завршницу. И ред би увек испоштовао, од аперитива, предјела, главног јела (најчешће риба), омиљеног пића, дезерта, на крају још неке чашице омиљеног напитка.
Међутим, Чола је увек знао где је мера. Уколико би са пријатељима неколико дана заредом уживао у груманлуцима, направио би паузу од неколико дана како би тренирао и природним напицима освежио организам. Његов детокс су свеже цеђени сокови. "Сваког дана исцеди пет килограма поморанџи и четири килограма цвекле. Каже да се тада и соковник умори", пише боснаинфо.ба.
А Чола обожава и сарму, и пуњене паприке али и бифтек и зелену сату, што често и сам припрема. Омиљени су му и специјалитети из Истре односно медитеранска исхрана у којој ужива када летује са породицом. Стручњаци често истичу да је ова врста исхране веома благотворна по здравље.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ