Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СМРШАЈТЕ 2 КИЛЕ ЗА НЕДЕЉУ ДАНА НИКАД ЛАКШЕ: Правила ове дијете су лака а сало се топи никад брже

Ако се питате како смршати 2 килограма за 7 дана, волуметрикс дијета је прави избор за вас.

1724161311_shutterstock_2449006913--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Волуметрикс дијета је креирана од стране нутриционисте Барбаре Ролс, која заговара једноставан начин контроле тежине и то без гладовања. Наравно, у њен програм је укључено и редовно вежбање (али не брините, нема претеривања) – тако да све то скупа даје одличне резултате како на здравственом тако и на кондиционом плану а и вага "зна" да покаже леп губитак за кратко време: тачније до 2 кг мање за 7 дана без гладовања.

Основни принципи Волуметрикс дијете

Идеја за ову дијету потекла је од чињенице да различите намирнице – различито задовољавају наше потребе за храном али и дају различити осећај "пуноће" желуца тј. ситости.

Дакле, Волуметрикс дијета се ослања на енергетску вредност намирница и садржај воде. Уколико у вашу исхрану уведете ове намирнице "ризикујете" да изгубите доста килограма али се и ослободите умора, депресије као и проблема са шећером и холестеролом. Добра вест је што се ове намирнице могу јести у неограниченим количинама у току дана.

Препоручене намирнице

воће
поврће
нискомасни млечни производи
интегралне житарице
пасуљи
посно месо
Друга подела може можда боље да баци светло на избор намирница код ове дијете:

Прва категорија

немасно млеко и нискомасни млечни производи,
воће са високим садржајем воде
поврће са малом количином угљених хидрата и високим садржајем воде,
супе од поврћа.


Друга категорија

остало воће,
поврће,
месо са мање масноћа (риба, пилетина)
пахуљице,
тестенине од интегралних житарица.

Трећа категорија

месо,
стари и масни сир,
орашасти плодови и суво воће,
јела као што су: пица, помфрит, сладолед и домаћи нискомасни колачи.
Четврта категорија

крекери и сличне индустријске грицкалице типа чипс, переце и сл.
чоколадни колачи, слаткиши са пуно масноћа и сл.
путер, уља – генерално масноће
алкохолна пића, газирана пића и куповни сокови
Дакле, уколико једете намирнице прве категорије свакога дана, намирнице Друге свакога другог дана, а намирнице Треће категорије једном у пет дана – на одличном сте путу да изгубите килограме и побољшате здравље. Сигурно се питате шта је са четвртом категоријом? Па, њу најбоље да заборавите – ове намирнице за вас једноставно не постоје.

Препоручена су три главна оброка и ужина, мада у току целога дана можете грицкати неку воћкицу или јести нешто друго из Прве категорије намирница.

Др Ролс сматра да је трик здравог мршављења управо употреба нискокалоричних намирница. Самим тим ова дијета ће смањити калоријски унос, и подстичу губитак тежине.

Предности Волуметрикс дијете

Волуметрикс је добро истражен и здрав приступ мршављењу. Акценат је на уравнотеженој исхрани са доста воћа, поврћа, интегралних житарица и, омогућава да се дијеталци осећају сити уношењем мање калорија, а да губе на тежини док једу задовољавајуће количине намирница. Дијета је флексибилна и лако ју је модификовати са различитим састојцима на основу личних жеља (и могућности). Програм такође наглашава вежбање као виталну компоненту здравог мршављења. Препоруке су 30 до 60 минута дневно физичких активности у току дана. Др Ролс предлаже евиденцију о томе шта се једе, као и дневник физичке активности. Вођење дневника ће помоћи дијеталцима да прате њихов напредак и идентификују све проблеме који им се могу појавити на путу мршављења.

Волуметрикс дијета не захтева ни много активности у кухињи јер препоручене намирнице нису компликоване за спремање а многе од њих се једу и сирове или са минималном термичком обрадом.

Све у свему – ко жели здраву дијету без гладовања са увек пуним стомаком – ту је Волуметрикс дијета.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas