Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВИ НАЧИН МРШАВЉЕЊА: Метода 2-2-2 ЗАЛУДЕЛА ЈЕ ЦЕО ИНТЕРНЕТ

Метода 2-2-2 за губитак тежине постала је вирална на друштвеним мрежама. Откривамо да ли треба да пазите када је користите.

1720614329_shutterstock_226960750.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Као што знате, процес губитка тежине није лак. Ипак, многи тврде да је процес олакшан коришћењем методе 2-2-2, која је постала вирална на друштвеним мрежама. Реч је о идеји фитнес тренера који помаже женама у борби против вишка килограма. Шта је 2-2-2 и да ли треба да пазите ако је користите?

Џена Рицо је фитнес тренер из Џорџије која помаже женама не само да изгубе тежину већ, пре свега, да промене свој приступ исхрани и вежбању. У јуну је постала веома позната јер је у једном од својих ТикТок снимака говорила о методи 2-2-2, која помаже да се ослободите масног ткива.

Она је нагласила да ће се применом ове методе за мршављење осетити тако велика разлика након три недеље, да нећемо желети да одустанемо од промена које смо направили. Све што треба да урадите сваког дана је да попијете две флаше воде, поједете две порције поврћа и воћа и два пута прошетате (поред осталих физичких активности).

Да ли је метода 2-2-2 добра за мршављење?
Метода 2-2-2 коју је предложила Џена Рицо може да буде добра за ваше здравље јер вас учи дисциплини. После три недеље биће вам лакше да пређете на редовну физичку активност, поготово ако се раније нисте бавили неким спортом. Осим тога, конзумирање поврћа и воћа не само да ће побољшати метаболизам, захваљујући присуству дијеталних влакана, већ ће позитивно утицати на здравље обезбеђујући тело вредним витаминима и минералима. Такође, скоро сви понекад забораве на одговарајућу хидратацију. Стварање навике, чак и ако почнете са једном флашом уместо са две, такође ће бити корисна.

Постоје две методе 2-2-2
Иако је Џена Рицо описала своју методу као 2-2-2, постоји још једна која се зове 2-2-2. Ипак, он се заснива на различитим принципима јер комбинује унос угљених хидрата са повременим постом и тренингом високог интензитета.

Дијететичарка Ејми Гудсон наглашава да друга 2-2-2 метода укључује убрзање метаболизма, олакшавајући ефикасно сагоревање угљених хидрата и масти. Као резултат тога, можемо да изгубимо тежину. Ипак, Гудсон истиче да је план веома тешко спровести. Поред тога, оброци нису тако нутритивно избалансирани као у случају других редукционих дијета.

Шестонедељна рутина према методи 2-2-2 према дијететичару може да изгледа овако:

1. недеља - повремени пост треба да траје најмање 14 сати. Оброци првенствено треба да садрже протеине и угљене хидрате.
2. недеља - два дана једете оброке чија калоријска вредност не прелази 500 калорија. Преосталих дана једете шта год желите.
3. и 4. недеља - повремени пост треба да траје најмање 16 сати. Оброци треба да садрже угљене хидрате и масти.
5. и 6. недеља - два дана једете оброке чији калоријски садржај не прелази 500 калорија. Осталим данима једете оброке богате мастима наизменично са оброцима богатим угљеним хидратима.
Када се комбинује са тренингом, једење оброка са високим садржајем угљених хидрата, протеина и масти може да изазове велике флуктуације глукозе у крви, тако да ова метода није погодна за све.

Из тог разлога, метода 2-2-2 коју је развила Рицо делује неутрално, погоднија је за већу групу људи, посебно за жене. 

Мондо  

Бонус видео

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas