Крвоток се код многих тешко навикава на нагле промене температуре, а доктори сматрају да телу можете помоћи да се храном навикне на нагле скокове.
Зато пробајте да одређеним начином исхране требало дати потпору организму и на тај начин допринети бољој циркулацији. Не брините, није потребно да једете само љуте папричице, постоји много других намирница које подстичу размену материја у организму и доприносе да се осећате препорођено.
Прочитајте још: Дијета Гвинет Палтроу: Глумица открила тајну своје савршене линије
Лоша циркулација умањује квалитет живота, јер изазива низ тегоба, од утиска "мутно ми је у глави", до утрнулости и печења, или жмараца у прстима руку или ногу, па до бола у ногама при ходању, недостатка даха, умора и хладноће, посебно у удовима.
Воће и поврће, месо и риба, а тајна је у ситницама.
Проблеми са циркулацијом, такође, доприносе озбиљним здравственим поремећајима, као што су висок крвни притисак, шлог и срчани удар.
Основно правило је да сваког дана једете воће и поврће, мање количине меса и рибе, једете и хлеб од целог зрна житарица, користите хладно цеђено маслиново уље и свакодневно ходајте или се бавите неком другом физичком активношћу.
Прочитајте још: Савршена Пеган ДИЈЕТА: Губите килограме, а никада нисте гладни
Грејпфрут је здрав Фото: Пиксабеј
Понедељак
Доручак: штапићи од интегралног брашна зачињени рузмарином и чаша киселог млека са белим луком
Ужина: поморанџа
Ручак: пастрмка на жару и салата од киселог купуса, чаша црног вина зачињена са алевом паприком
Вечера: гриз са црном чоколадом
Промена: КЕТО дијета: Пет ОМИЉЕНИХ намирница које можете јести током овог режима исхране
Уторак
Доручак: барено јаје, хлеб, млади сир и свежа или љута паприка
Ужина: грејп
Ручак: телећа чорба, поховано бело месо печено у рерни и зелена салата са лимуновим соком и маслиновим уљем, чаша црног вина
Вечера: пројара зачињена са сиром и рузмарином
Четвртак
Доручак: сланина са белим луком и хлебом
Ужина: лимунада заслађена медом
Ручак: крем-чорба од печурака, пире кромпир салата од свежег купуса зачињена лимуновим соком и маслиновим уљем
Прочитајте још: Посластица која не гоји: Набавите шаку боровница и засладите се!
Петак
Доручак: гибаница са салатом од краставца зачињеном белим луком, мирођијом и киселим млеком
Ужина: поморанџа
Ручак: рибља чорба (по избору љуто зачињена), кромпир салата са црним луком
Вечера: сутлијаш зачињен циметом
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК