Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 смутија за брзо подизање енергије: Обезбедиће вам снагу и додатну енергију

Смути је одличан оброк за почетак дана

1720080497_shutterstock_2475313659.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сви знате како се прави смути – једноставно убаците све здраве састојке у блендер и идобро их змиксате. Али, које састојке изабрати и која је то права мера? Представљамо вам рецепте за пет смутија за подизање енергије, идеалних да с њима започнете дан или вратите снагу после тренинга.

Добро познати осећај умора, поспаности, бола у мишићима и малаксалости свима нам може отежати свакодневне активности и смањити продуктивност на послу. Ових 5 смутија могу вам помоћи да започнете дан пуни енергије...

Реч смути, потиче од енглеског термина "смоотхие" који бисмо могли да преведемо као "глатко", што он дефинитивно и јесте. Најпростије објашњено, смути је напитак који се прави од пасираног воћа и поврћа уз додатак воде, млека, јогурта ии било које друге течности по избору.

Зелени смути

Потребно

150 грама зрелог ољуштеног ананаса
шака смрзнутог исецканог спанац́а
половина зрелог авокада
сок од пола лимете
кашичица ренданог ђумбира (може и пола)
250 мл бадемовог или кокосовог млека

Смути са семенкама

Потребно је

1 кашика протеина у праху
1/2 шоље спанац́а
1 шоља незаслађеног сојиног млека
1/2 шоље смрзнутог бобичастог воц́а по избору
1/2 кашичице чиа семенки
1/2 кашичице семенки лана
1/2 кашичице семена конопље (можете га наћи у продавницама здраве хране)
1 банана
Припрема

Миксајте у блендеру на максималној брзини док смеша не постане глатка. Густину можете подесити додавањем више или мање сојиног млека, по укусу.

Ако желите слађи укус, можете додати кашичицу меда или неколико капи екстракта стевије.

Банана смути

Банана је краљица воћа за подизање енергије и добро се комбинује у разним варијантама.

Угљени хидрати у бананама обезбеђују брз, ефикасан енергетски подстицај пре тренинга, а такође су богате дијеталним влакнима која помажу у успостављању равнотеже шец́ера у крви.

Потребно је

пола чаше немасног јогурта
пола чаше млека
једном супеном кашиком кикирики путера
шаком свежег спанаћа
једном кафеном кашичицом екстракта од ваниле
Припрема

Све састојке заједно измиксајте у блендеру.

У другој варијанти овај смути можете је комбиновати с орасима – на једну банану и шаку ораха иду две чаше млека, кашика меда И пола кашике екстракта од ваниле.

Витаминска бомба

Комбинација шаргарепе, јабуке и поморанџе сматра се енергетском бомбом, али то нису једини састојци.

Потребно је

шаргарепа
целер
1/2 црвене паприке
1 поморанџа
изрендан корен ђумбира
чаша јогурта
јабука
Припрема

Миксајте у блендеру на максималној брзини док смеша не постане глатка.

Бобичасто воће и чиа семенке

На пола шоље кефира, млека или јогурта иде пола кашичице чиа семена, и потом јагода, боровница, купина, малина – колико год волите.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas