Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Прилагођавање

Хероји усред пандемије: „Сеат“ од производње аутомобила до вентилатора (Фото)

Линија за модел „сеат леон" у фабрици у Марторелу готово је непрепознатљива. Извршена је пренамена у производњи током кризе са вирусом „Ковид-19.“

SEAT-KV-5.jpg
Oglas
Прелазак од производње аутомобила до вентилатора у рекордном року резултат је интензивног рада многих запослених у „сеату“ код којих је солидарност била моћна покретачка снага. 
 
- Мотивација свих који учествују у овом пројекту је та што помоћу нашег знања можемо масовно да производимо опрему која ће нам спасити животе - објашњава Николас Мора из производног одељења „Сеата“ у Марторелу.

Од почетка ситуације изазване короном, у “Сеат-у" је покренуто неколико иницијатива за борбу против ширења вируса. Конкретно, за производњу материјала и уређаја које траже велике болнице, као што су вентилатори. Тим инжењера марљиво се бавио дизајнирањем неколико прототипа, укупно 13, све док се не произведе коначни модел.

 
Пројекат укључује коришћење компоненти за производњу возила са производних линија „Сеатових“ модела од чега је кључни прилагођени мотор брисача ветробранског стакла. Циљ је био да се направе вентилатори највишег квалитета, а резултат је „ОџyГЕН“.  Дизајнирани у сарадњи са  "Протофи.XYЗ", а саставља се у објектима „Сеата“. Сваки вентилатор има више од 80 електронских и механичких компоненти и подвргава се темељној контроли квалитета са стерилизацијом ултраљубичастим светлом.
 
Вентилатор је тренутно подвргнут дуготрајном тестирању у оквиру процеса одобрења. У међувремену, линија наставља да функционише захваљујући многим запосленима који су неуморно радили на овом пројекту. 

- Само сазнање да смо покушали да спасимо живот чини све ово што смо урадили вредним - каже Францес Сабате из истраживања и развоја у „Сеату“

Резултат овог пројекта је могућ захваљујући солидарности запослених и сарадњи многих компанија и ентитета којима „Сеат“ жели да се захвали на њиховом учешћу, посебно шпанској Агенцији за лекове и здравствене производе.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas