· · Коментари: 0
БОМБА СА КАРПАТА

Румунска "Дачија" прави јефтини електромобил

Модел "спринг" би требало да најави почетак ере ценовно приступачнијих возила са погоном на електричну енергију,

dacija-struja-2.jpeg

Румунска компанија "Дачија" годинама уназад представљањем концептнуг возила покушава да покаже да су њени инжењери спремни за блиску будућност у којој неће бити места за возила са конвенционалним погоном.

Прочитајте још: Наставља да поставља трендове: Стигао нови "нисан џук" крцат технологијама

Доказ да је "Дачија" спремна да настави причу о успеху је представљање концептног возила "дачија спринг" којим ова компанија најављује свој први сасвим електрични модел.

То је и лепа вест за оне са просечном дубином џепа јер ће та "Дачијина револуција" бити увод доба које би електрична возила требала да учини приступачнима.

У само 15 година, "Дачија" је успела да продрма темеље аутомобилске индустрије представљањем револуционарних модела "логан" (на тржишту нових аутомобила) и "дастер" (на тржишту СУВ-ова).

Марка иде у корак са временом, остајући при томе верна својим основним начелима: једноставна, савремена, поуздана и издржљива возила по приступачним ценама. "Дачија" је права прича о успеху са укупно 6,5 милиона купаца као и предводник на тржишту приватних возила у Европи захваљујући успесима модела "логан", "Сандеро" и "дастер".

Електрични концептни аутомобил "дачија спринг" се заснива на "Реноовој" визији одрживе и приступачне мобилности за све, при чему задржава основна начела и филозофију марке"Дачија". Најављује будући, сасвим електричан градски аутомобил са четири седишта који ће испуњавати најосновније потребе и бити приступачан најширем броју купаца. Реч је о градском аутомобилу са петоро врата који спаја једноставност, поузданост и приступачност, чинећи вожњу још једноставнијом.

Прочитајте још: Трећа круна за "корсу" због изузетног односа цена - квалите

Лагана и компактна серијска верзија "дачија спринг" ће имати домет од 200 км (WЛТП) којим осигурава безбрижну вожњу градом и изван њега.

У продаји ће се наћи 2021.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.