Одговор ће вас можда изненадити.
Доста јела које спремамо захтевају пржење у мањој или већој количини уља. Међутим, поставља се питање шта радити са остатком уља након припреме јела?
Већина домаћица просипа уље након пржења у судоперу или у wc шољу. Ипак, ниједна од те две опције није добра из два разлога.
Наиме, постоји озбиљна опасност да се због хемијских процеса са осталим једињењим, ова масноћа претвори у наслаге и изазове запушења.
Прочитајте још: Ако стављате УЉЕ у воду док кувате ТЕСТЕНИНУ, правите ВЕЛИКУ ГРЕШКУ, а ево и ЗБОГ ЧЕГА
Други разлог је загађење воде, које оставља знатно опасније у дугорочне последице.
Мала количина искоришћеног уља може да загади огромне количине воде, што представља праву катастрофу за реке у које се излива канализација.
Како се решити искоришћеног уља?
Уколико је у тигању остало јако мало уља, покупите га папирним убрусима које ћете после бацити у смеће.
Ако је ипак остало знатно више уља након пржења, сачекајте да се добро охлади, па га преручите у пластичну флашу, коју ћете добро затворити како уље не би исцурело, и бацити је у канту.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ