Oglas
· · Komentari: 0

Istraživanja kažu da je ovo idealan broj dece za mir u kući: Mnoge će iznenaditi

Što više dece, više obaveza i stresa, uglavnom se misli. Naprotiv, istraživanje je otkrilo sa koliko dece mame imaju najmanje muke i obaveza.

1725453524_shutterstock_2460312721.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada razmišljamo o majci sa četvoro dece, razmišljamo o mnoštvu obaveza sa kojima ona mora da se nosi. Ispostavilo se da iza toga stoji nešto više. Majka koja ima srećnu grupu od četvoro dece je manje pod stresom od bilo koje druge majke. Naučnici su to dokazali!

Časopis Today objavio je rezultate istraživanja prema kojima je porodica sa četvoro dece manje pod stresom zbog uzajamne pomoći i podrške. Da bi se dobili ovi rezultati, analizirano je stanje 7.000 porodica. Ispostavilo se i da su porodice sa troje dece te u kojima majka doživljava najveći stres. Štaviše, ima ga mnogo više nego u slučaju porodice sa troje ili roditelja sa dvoje dece.

Kako je to moguće? Keli Kili je priznala da velike porodice dele svakodnevne zadatke, starija braća i sestre pomažu mlađoj deci, a svako od njih pokušava da rastereti svoju majku. Mališani su snalažljiviji, samostalniji i nezavisniji od onih iz manjih porodica. Deca jedni drugima pomažu, igraju se i podržavaju.

(Yumama)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas