Oglas
· · Komentari: 0

Znakovi da se nalazite u TOKSIČNOJ VEZI: Obratite pažnju na sledeće crvene zastavice

Prema definiciji toksična veza je ona koja čini da se osećate nepodržano, neshvaćeno, poniženo ili napadnuto.

1724762752_shutterstock_2217170843.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Može biti teško razaznati da li je veza postala toksična ili ne - posebno ako ste zaljubljeni i dugo ste u tom odnosu. Međutim, ako imate osećanja nesigurnosti, bilo da to potiču od nedostatka poverenja, neprekidnih rasprava ili kontrolisanog ponašanja, treba da razmislite o tome da li je vaša veza toksična i da li može da se popravi ili treba da izađete iz tog odnosa.

- Život je prekratak da bismo provodili vreme u toksičnoj vezi - kaže Džejmi Bronštajn, licencirani terapeut za odnose, piše Brides.

- Lakše je reći nego ostaviti toksičnu vezu, međutim, verujte svom osećaju i znajte da zaslužujete zdrav odnos.

Znakovi toksične veze

Osećaj nesigurnosti i fizičko zlostavljanje

Prvo i najvažnije: oba partnera bi uvek trebalo da se osećaju sigurno – emocionalno, mentalno i fizički – u partnerstvu. Ako postoji bilo kakva vrsta fizičkog zlostavljanja, neophodno je da izađete iz te veze.

- Jednom je previše. Ako se jednom dogodilo, ponoviće se.

Konstantna kritika

Jedan od glavnih znakova toksičnosti u vezi. Previše kritičan partner zbog kojeg se osećate loše zbog sebe.Tanka je linija između iskrenih razgovora i iskrene kritike zbog koje se osećate loše. Ako otkrijete da vaš partner stalno kritikuje svaku sitnicu koju radite - veliku ili malu - to bi mogao biti znak da je veza postala toksična.

Posesivnost

Lepo je osećati se važnim u vezi, naravno. Ali postoji razlika između izražavanja ljubavi i posesivnosti. Ako je vaš partner previše posesivan i vodi računa o tome gde se nalazite, ne odobrava vam da budete sami i uvek insistira na tome da sve radite zajedno, to bi moglo značiti da ste u toksičnoj vezi.

BONUS VIDEO


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas