· · Komentari: 0
MEDICINA

DOKAZANO - Ubodi pčela leči razne bolesti, Rusija priznala ovaj vid terapije kao ZVANIČAN

Pčelinji otrov je, zapravo, biološki koktel koji sadrži više od 240 supstanci.

Depositphotos_202561190_xl-2015.jpg

U Rusiji postoji desetine klinika koje se bave lečenjem pčelinjim ubodom. Rusko Ministarstvo zdravlja zvanično priznalo ovaj vid terapije kao granu medicine još 1959. godine. Već tada su na fakultetima počeli da se pripremaju za rad prvi profesionalni apiterapeuti.

Pročitajte još: VEKOVIMA SE KORISTI U SRBIJI: Ruski recepti za lečenje grudnog kašlja

Dokazano je da je kontrolisani ubod pčela jedno od najmoćnijih oružja za borbu protiv artritisa, lumbaga, reumatizma, bronhijalne astme, migrene, varikoznih proširenih vena, tromboze, psorijaze, ekcema, steriliteta, bolesti prostate, multiple skleroze i kardioloških bolesti.

Saveti
U periodu lečenja ujedima pčela zabranjeno je piti alkohol, jake čajeve i kafe. Ne preporučuju se ni proizvodi i namirnice koje često izazivaju alergijske reakcije (jagode, čokolada, citrusi). Ne smeju se posećivati saune, i trebalo bi se odreći težih fizičkih aktivnosti.

Biološki koktel

Pčelinji otrov je, zapravo, biološki koktel koji sadrži više od 240 supstanci. On je snažan katalizator za skoro sve fiziološke procese organizma, koji uništava sam izvor bolesti. On aktivira centralni i periferni nervni sistem, stimuliše rad srčanog mišića, umanjuje nivo holesterola u krvi i snižava krvni pritisak. Povećava protok krvi u organizmu, širi krvne sudove u mozgu, razređuje krv i jača krvne sudove.

Preporučljivo je da se ovaj vid terapije sprovodi u specijalizovanim klinikama, pre svega zato što su moguće alergijske reakcije, i tada je potrebna brza lekarska intervencija.

Prilagođen tretman

Posle ujeda doktor uklanja pčelu, a žaoku zadržava u koži desetak sekundi, a efekat pčelinjeg otrova vidljiv je već posle šest do osam sati. Koliko će lekar staviti pčela istovremeno, i koliko će trajati terapija, ne može se precizno reći. Tretman lečenja podrazumeva ujede i od 56 pčela, a maksimalni do 200 ujeda u letnjem periodu. A zimi i do 250, zato što su pčele leti aktivnije.

Zabrane
Ovim tretmanima ne bi smele da se podvrgavaju ni trudnice, dojilje, deca mlađa od 14 godina, teški psihički bolesnici, oboleli od onkoloških bolesti, tuberkuloze, dijabetesa tipa 1, kao i oni koji boluju od bolesti bubrega i jetre.

Pacijent se vremenom navikava na neprijatan ujed pčela, pa se telo opušta i oseća se samo toplinu. Apiterapeut pčele stavlja pincetom na akupunkturne tačke.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Efekat od lečenja pčelama se akumulira. Traje šest meseci. Preporučena učestalost sprovođenja lečenja za održavanje postignutog efekta je dva puta godišnje.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.