Oglas
· · Komentari: 0

Koji tip treninga je najbolji ZA MRŠAVLJENJE? NIje u pitanju kardio

Jedan od najvećih fitnes mitova je da je kardio trening bolji za gubitak kilograma od treninga snage. Izgleda da to ipak nije istina.

1724334480_47a807f21d7ebd24e7dc4f27455a065f01459711.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Znamo da svakodnevna šetnja može poboljšati naše zdravlje, a vežbanje je poželjno za sve koji žele poboljšati svoju kondiciju. Međutim, ne stvaraju sve vežbe isti efekat.

Za one koji žele da izgube kilograme, možda misle da je kardio trening pravi izbor. Međutim, on vam neće puno pomoći da izgubite kilograme. Trening sa tegovima je puno korisniji za one koji žele da smanje svoj struk.

Trener River Hardi  rekao je da je jedan od najvećih mitova u industriji fitnesa taj da je kardio trening bolji od treninga sa tegovima (trening snage).

"Kardio ima svoje mesto u rutini vežbanja, ali je manje važan od treninga snage. Kardio je izvrsna metoda za sagorevanje dodatnih kalorija kako bi čovek bio u većem deficitu, ali najvažniji deo svake rutine vežbanja je dizanje tegova", rekao je.

Dodao je da bi trening sa tegovima trebalo da bude osnova vašeg programa. Trening snage bi trebalo da se radi 45 minuta, a tek nakon toga bi trebalo da radite kardio trening i to 15 minuta.

(superžena/klix.ba)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas