Papucaki je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali ovaj recept je korak više!
Modri patlidžan možete zameniti tikvicama.
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- 1/2 praziluka
- šargarepa
- paradajz
- kafena šoljica pirinča
- kašika maslinovog ulja
- 50 g šampinjona
- kašičica mešavine suvih začina
- majoran
- 50 g mocarele
- 200 g junećeg mlevenog mesa
- bosiljak
- majčina dušica
- sušeni celer
- 1/2 veze peršuna
- beli luk u prahu
Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci
Uzdužno presecite patlidžan, izdubite ga i posolite da bi pustio svoj sok. Na mešavini maslinovog ulja i kašike vode izdinstajte praziluk, šargarepu i peršun. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina.
Sitno iseckajte šampinjone pa ih dodajte izdinstanom povrću kad je potpuno gotovo i nastavite da još kratko dinstate. Meso posebno izdinstajte, pa dodajte u smesu. Pirinač takođe posebno obarite, procedite i dodajte u smesu. Zatim dodajte začine: majoran, bosiljak, majčinu dušicu, celer i beli luk u prahu. Isperite patlidžan, pa svaku polutku napunite ovim filom.
Pročitajte još: Recept za domaći sladoled: Čaša višanja i eto i slatkog zadovoljstva
Odozgo narendajte mocarelu ili neki drugi sir, pa preko poređajte kriške paradajza. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU