STRUČNJACI OTKRIVAJU: Smete li vruću hranu odmah staviti u frižider
Kada imate posla sa hlađenjem hrane, glavna pretnja dolazi od dve specifične vrste bakterija - Clostridium perfringens i Bacillus cereus.
Kada imate posla sa hlađenjem hrane, glavna pretnja dolazi od dve specifične vrste bakterija - Clostridium perfringens i Bacillus cereus.
Praznici su uveliko tu, a to znači da treba pravilno da sačuvate ostatke hrane! Nemojte je bacati, ima načina da joj produžite svežinu!
Usled visokih temperatura brže se kvare jaja, mleko, riba
Za svaku vrstu namirnica postoji određeni trik koji pomaže da što duže ostane sveža
Naučnici su objasnili zašto ne bi trebalo hranu da čuvamo u ambalažama od porodičnih sladoleda
Svakodnevno se suočavamo sa bacanjem velike količine hrane
Pokvario vam se frižider ili je nestala struja i pitate se da li će vam sva hrana propasti?