Naučnici su objasnili zašto ne bi trebalo hranu da čuvamo u ambalažama od porodičnih sladoleda
U skoro svakom domaćinstvu mogu se naći kutije sladoleda koje se koriste za skladištenje ostale hrane kada se sladoled pojede. Međutim, kutije od sladoleda nisu namenjene za to, budući da mogu ispustiti hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača iliostalih supstanci koje se nalaze u plastici. Stručnjaci tvrde da se ove opasne materije mogu lako preneti na hranu.
Pročitajte još: Sjajan TRIK: Evo kako da vam se makarone i pirinač ne zalepe tokom kuvanja
Savetuje se da, kada pojedete sladoled, bacite kutiju, a ne da u njoj uskladištite druge namirnice. Stručnjaci tvrde da je posebno opasno ako vrelom vodom perete ove ambalaže ili ako ih ubacujete u mikrotalasnu.
Umesto plastičnih, najbolje je koristiti staklene ili silikonske posude.
Silikonske posude su savršen izbor i za skladištenje hrane u zamrzivačima.
Bonus video:
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU