Kafa je piće koje se pije širom sveta, a mnogi ne mogu da zamisle dan bez nje
Bez obzira na to koliki ste ljubitelj kafe, činjenica je da ima brojne prednosti.
Do pet šoljica dnevno smatra se umerenim nivoom konzumacije. Kako biste još više povećali korsna svojstva kafe postoji namirnica koju možete da dodate, a poboljšaće joj i ukus.
Pročitajte još: Pet namirnica koje ČUVAMO PREDUGO: Većina ih ne baca, iako im je istekao rok
Kakao u kafi
Kakao potiče od Theobroma, kakao drveta koje "proizvodi" kakao zrna. Kakao zrna mogu da se koriste za pravljenje čokolade, a mogu i da se samelju u kakao prah.
Kakao prah je bogat polifenolima, prirodnim antioksidansom. Kakao je jedna od namirnica sa najvećom količinom polifenola, a takođe je bogat flavanolima, koji nisu samo jaki antioksidansi već i antiinflamatorni agensi koji mogu da snize krvni pritisak. Pored toga, kakao prah takođe ima obilje minerala uključujući gvožđe, cink i selen, piše The List.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU