Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

KUVARI OTKRIVAJU: Evo koliko vremena je potrebno za KUVANJE CVEKLE

Sve zavisi od veličine korena i načina kuvanja

1680560135_173014_shutterstock-210431725_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vreme kuvanja cvekle zavisi od njene veličine i vrste, kao i od toga za šta planirate da je koristite. U proseku, cveklu treba kuvati oko 30-60 minuta dok ne omekša, ali u isto vreme ne ključa.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Za kuvanje cvekle možete koristiti dve metode - vreme će varirati.

Skuvati celu cveklu:

Ako je cvekla mala (prečnika do 5 cm), može se kuvati za 30-40 minuta.
Ako je repa velika (prečnika više od 5 cm), moraće da se kuva oko 45-60 minuta.

Cveklu skuvati, iseći na komade:

U ovom slučaju, korenski usev treba kuvati oko 20-30 minuta, dok ne postane mekan. Važno - repa se prvo mora pravilno oprati i očistiti. Ova metoda gubi u odnosu na prvu po korisnosti – većina hranljivih materija se nalazi ispod kore, a bolje se čuvaju u plodu ako je tokom kuvanja zaštićena kožicom.

Spremnost cvekle možete proveriti tako što ćete je probušiti viljuškom. Ako je cvekla mekana i lako se buši, gotova je. Gotovu cveklu treba ohladiti, oljuštiti i koristiti u salatama, prilozima ili drugim jelima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas