Donosimo recept za slanu tortu sa ruskom salatom koju ćete lako i brzo napraviti.
Sa slanim tortama nećete pogrešiti, a ako želite da se razlikuje od drugih, onda izaberite ovaj recept. Umesto da se krompir doda u rusku salatu od njega se pravi dekoracija koja čini ovo predjelo ukusnijim.
Sastojci:
1 konzerva kukuruza
250 g tvrdog sira
2 šargarepe
200 g graška iz konzerve
250 g šunke
100 g maslina
2-3 mlada luka (samo zeleni deo)
200 g kisele pavlake
200 g majoneza
Za pire krompir:
1 kg krompira
100 ml pavlake za kuvanje
majonez
Recept za slanu tortu sa ruskom salatom:
Izrendajte šunku i sir, pa dodajte proceđeni kukuruz, kao i grašak koji ste malo odledili. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu šargarepu, seckanu maslinu i zeleni deo mladog luka, a onda dodajte i pavlaku i majonez. Sve dobro sjedinite. U kalup za hleb, koji ste obložili providnom folijom, poređajte tost hleb, pa premažite debelim slojem ruske salate. Tako ređajte sastojke dok sve ne utroštite, a poslednji red neka bude tost hleb. Pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider. Za to vreme skuvajte krompir, pa ga ispasirajte sa pavlakom za kuvanje ili puterom, a onda dodajte malo majoneza i pasirajte dok ne postane kremsta. Slanu tortu izvadite iz kalupa, pa je premažite pire krompirom. Ukrasite slatnu tortu sa ruskom salatom po želji.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU