Vole je i oni koji baš nisu ljubitelji majoneza, a ide uz svu hranu, pa možete da budete sigurni da nećete da pogrešite
Kako je ruska salata pre svega zamišljena kao mrsno jelo u kome se nalaze i mlečni proizvodi, često je pitanje kako napraviti njenu posnu varijantu za vreme posta ili posnu slavu.
Recept je vrlo jednostavan i uz male izmene možete da napravite posnu rusku salatu.
Umesto salame savetujemo da dodate tunjevinu.
Međutim, ako želite verziju koja je najpribližnija mrsnoj, pravi izbor za vas su šampinjoni (iseckani na kockice i prethodno prodinstani) - da niko i ne primeti da je reč o posnoj varijanti i da u njoj nema mesa.
Sastojci:
- 450 g povrća za rusku salatu
- 1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
- 300 g majoneza
- 3-4 kisela krastavčića
- malo bibera
- malo soli
Priprema:
Prvi korak je kuvanje povrća. Potom kada skuvate povrće izručite ga u činiju gde ćete mešati ostale sastojke. Ukoliko pravite rusku salatu sa tunjevinom, ocedite tunjevinu od ulja i stavite je u činiju. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i dodajte ih smesi. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na kraju dodajte posni majonez i mešajte dok se smesa ne sjedini. Za kraj, salatu odložite u frižider i sačekajte da se ohladi.
Ukoliko se ipak odlučite za šampinjone umesto tunjevine, samo ih izdinstajte i jednostavno ubacite u smesu.
(Espreso)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU