Sir je mnogima omiljena namirnica na trpezi
LJubitelji sira znaju da nije lako održati ga svežim nakon odlaganja. Uglavnom ga nečete pojesti odmah, pa će nekoliko kriški sira ostati, a onda se pitamo gde da ga odložimo?
Postoji pravi način za čuvanje sira koji će da održi svežinu što je duže moguće.
Plastična kesa za odlaganje može da pomogne, ali ipak nije najbolje rešenje u očuvanju svežine sira. Najbolji način odlaganja zavisi od vrste sira.
Pročitajte još: Potopite palačinke u VRELO MLEKO i uživajte u ukusu: Trik "ukraden" od poznatog kuvara (RECEPT)
Tvrde sireve najbolje je prvo da umotate u papir za pečenje, a zatim da ih stavite u plastičnu vrećicu. Polutvrdi sirevi mogu da se odlože u plastičnu vrećicu, dok bi mekani sir trebao da se drži u plastičnoj posudi s poklopcem.
Ono što povezuje sve vrste sireva je da je najbolje mesto za njihovo čuvanje frižider. Tu je temperatura stabilna tako da je idealna za ovu namirnicu, piše Real Simple.
Vek trajanja zavisi i od vrste sira. Ukoliko je sir tvrđi imaće duži rok trajanja.
BONUS VIDEO