Seckanje luka je možda jedna od najmučnijih stvari koje radite u kuhinji.
Oglas
Na internetu možete pronaći mnoštvo saveta kako da sprečite suzenje očiju, a ova tri su možda i najefikasnija.
1. Zagrizite parče hleba
Iako će vam biti smešno, iz nekog do sada neobjašnjivog razloga ovo funkcioniše. Sve što treba da uradite jeste da zagrizete parče hleba i da tako držite sve vreme dok seckate luk. Verujte nam, oči vam uopšte neće zasuziti.
2. Potopite ga u vodu na nekoliko minuta
Skinite koru i potopite luk desetak minuta u činiju s vodom. Garantovano vas potom neće peći oči.
3. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 45 sekundi
Jedina mana je što će luk biti topao, ali rezultat je sjajan! Međutim, postoji caka – morate brzo iseckati dok je topao jer čim se ohladi oči ponovo počinju da peku.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas