Oglas
· · Komentari: 0

Kako da napravite najbolje TESTO ZA PICU? Evo šta vam je sve potrebno

Kupovno testo za picu ne može nikada da nadmaši domaće, a uz ovaj recept napravićete ga očas posla

1720171709_shutterstock_1804090447.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 400 g običnog brašna, plus dodatak za posipanje
  • 7g kesica brzog suvog kvasca
  • 1 kašičica fine morske soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za kapanje
  • 1 kašika kukuruznog brašna, palente ili griza

Recept za brzinsko testo za picu:

Za testo za picu agrejte rernu na najvišu temperaturu, oko 240°C, pre nego što počnete da pravite testo. Stavite 2 velika pleha za pečenje, da se zagreju. Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer u posudi za mešanje. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ulje, a zatim dodajte oko 225 ml vode da se dobije testo. Istresite na pobrašnjenu površinu i mešajte 1 minut, samo dok ne postane glatko. Ostavite da se diže, dok pripremate prelive za picu.

Razvaljajte jednu po jednu lopticu na lagano pobrašnjenoj površini, prečnika oko 25 cm. Pospite veliki kvadrat papira za pečenje kukuruznim brašnom, a zatim podignite testo na papir. Razvucite ga i pritisnite vrhovima prstiju dok ne bude prečnika oko 30 cm. Sredina treba da bude oko 5mm, a kora oko 1cm duboka. Ponovite da napravite drugu koru za picu.

Namažite pice sosom i dodajte prelive. Prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre pečenja, da testo počne da se diže. Gurnite pice na prethodno zagrejane tepsije. Pecite 10-15 minuta dok osnova ne postane zlatna i hrskava.

(Stvar ukusa)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas