Počinje sezona kuvanog vina
Oglas
Kuvano vino je obično crno vino koje se kombinuje sa začinima i služi toplo. Popularno je širom Evrope. Tradicionalno se pije u zimu, posebno u vreme praznika. Začini koji se tipično dodaju vinu su: cimet, karanfilić, anis, limun, pomorandža, đumbir, med i šećer. Napravite i vi ovaj ukusan napitak i uživajte u večerima kod kuće sa prijateljima i porodicom.
Sastojci:
- 1 flaša crnog vina
- 2 štapića cimeta
- nekoliko karanfilića
- 2 čaše vode
- 5 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
- kolutovi pomorandže
Pročitahte još: Rotaciona diijeta: Poštovanjem striknih PRAVILA možete izgubiti i do pola kilograma dnevno
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, cimet, karanfiliće, kriške pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari i šećer se ne otopi. sipajte zatim vino i zagrejte do ključanja. Služite toplo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas