Oglas
· · Komentari: 0

Recept za posni ručak: Napravite pljeskavice od tikvica i patlidžana

Posne pljeskavice od tikvica i patlidžana prže se na ulju i pripremaju poput onih sa mesom

1719837569_shutterstock_524001469.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 1 veliki patlidžan, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 2 srednje tikvice, krupno narendane
  • 180 g hlebnih mrvica
  • 100 g mlevenih lanenih semenki potopljenih u vodu
  • 1 kašika ulja, plus još za prženje

Recept za posne pljeskavice od tikvica i patlidžana:

Patlidžan obilno posolite i ostavite u cediljki 20-30 minuta da se oslobodi vode. Osušite papirnim ubrusom. U međuvremenu stavite tikvice u čistu kuhinjsku krpu, umotajte i uvijte da iscedite vodu.

Zagrejte kašiku ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte patlidžan i beli luk i pržite dok ne omekša, ukupno oko 10 minuta. Ubacite sotirani patlidžan u veću činiju sa oceđenim tikvicama, prezlama i mlevenim lalenim semenom natopljenim u vodi. Izgnječite sve zajedno pomoću gnječilice za krompir. Od smese napravite pljeskavice.

Očistite tiganj i sipajte dovoljno ulja. Podesite na srednje visoku toplotu. Dodajte posne pljeskavice i lagano pritisnite zadnjom stranom lopatice da se malo izravnaju. Pržite oko 5 minuta po strani. Servirajte i uživajte!

Pljeskavice od tikvica i patlidžana su začinjene i nakon prženja nećete ni primetiti da su vegetarijanske. Odličan izbor obroka ukoliko postite na ulju. Ukoliko volite povrće, možda ćete želeti da pročitate i kako se prave ukiseljene tikvice.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas