Meke su prvog dana, a ukusne i drugog.
Ako ne znate šta je pena onda probajte ove savršeni kiflice sa maslacom.
Pročitajte još: Najbolje letnje jelo: Obrok salata od boranije (RECEPT)
Potrebno je:
- 250 ml. mleka
- 450-500 gr brašna
- 15 gr kvasca
- 100 gr maslaca dobro ohlađenog /ili margarina/
- 1 jaje
- 2 kašičice šećeramalo soli
Pročitajte još: Zdrav i odličan za leto: Potaž od celera (RECEPT)
Za nadev:
- 150 gr sira
- 1 belance
Foto: Bakina kuhinja
Za premaz:
- 1 žumace
- 1 kašika mleka
- 1 kašika ulja
- susam
Priprema:
U vanglicu sipati malo toplog mleka dodati izmrvljen kvasac šećer i kašiku brašna.
Izmešati i ostaviti da se fermetiše.
Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)
Dodati ostatak mleka, jaje, brašno so i dobro izmesiti testo 7-8 min da bude potpuno glatko. Ostaviti 20 min pokriveno. Istresti na sto koji smo malo pobrašnjivili.
Premesiti i podeliti na manje liptice. Svaku lopticu obraditi rukama pa ih opet pokriti 10 min. Lopticu razviti velične većeg tanjira, pa na nju narendati dobro prohlađen maslac. Pokriti drugom korom razijenom pa i na nju narendati masmlac. Tako redom koliko ima loptica. Zadnju ostavito čistu, Testo odmah razvaljati oklačijom sto tanje i iseći na trouglove. Sir izdrobiti i dodati belanac. Kašičicom vaditi i puniti trouglove i uvijati u kiflu. Ostaviti u plehu 30 min pokrivene, premazati žumancetom i posuti susamom pa peći na 200 stepeni C 30 min. a zatim pokriti krpom 15 min .
Pročitajte još: LETNJI napitak po meri najpoznatijih KOKTEL MAJSTORA! Napravite neobično piće i uživajte u vrelim danima (VIDEO/RECEPT)
Prelepe kiflice, duša od testa lagane kao pero..mekane kao pena..
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU