Oglas
· · Komentari: 0

NAJBOLJE KIFLICE BEZ MLEKA I JAJA, A NEODOLJIVO MEKANE I VAZDUŠASTE: Testo uvek ispadne savršeno, tražiće vam svi RECEPT

Bolje kiflice od ovih niste probali, a mogu biti i posne i mrsne!

1712402902_shutterstock_1909426000.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Za kiflice bez mleka i jaja svako ko je probao rekao je da su najukusnije! Ukoliko puter zamenite margarinom - postaju neodoljiva posna grickalica. Idealno se slažu uz svako jelo, a uspevaju, čak, i neiskusnim domaćicama.

Sastojci:

1 kg mekog brašna tip 400,
500 ml vode,
1 kocka (50g) svezeg kvasca,
3 pune kašike šećera,
1 kašika soli,
100 ml ulja.

Za premazivanje:

majonez (posni ili običan)
i susam za posipanje
Za prelivanje:

250 g putera ili margarina

Priprema:

U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kašikom šećera. Prosejano brašno sipati u vanglu, dodati 2 kašike šećera, 1 kašiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml ulja.

Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje još malo brašna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi. Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne ostavljate da raste.

U zavisnosti od toga koju veličinu kiflica želite, delite testo na veće ili manje loptice. Razvući oklagijom u oblik elipse, naneti fil po želji (sir, šunku ili za dane posta džem, marmeladu, orahe...) i rukama lagano urolati ­kiflicu.

Pleh blago podmazati margarinom i ređati kiflice sa razmakom od bar 2 cm, jer dosta narastu dok se peku. Ostaviti da narastaju oko 2 sata na toplom mestu, pa narasle kiflice četkicom premazati majonezom i posuti susamom.

Rernu ugrejati na 220 stepeni i peći da lepo porumene. Pazite da se ne prepeku.

Margarin ili puter otopite i ugrejte u šerpici sa poklopcem (prska, a treba da bude vrelo). Pečene, tople kiflice odmah prelijte vrućim margarinom, na svaku kiflicu po kašiku, dve i ostavite da se ohladi.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas