Oglas
· · Komentari: 0
posno i ukusno

POSNI RIŽOTO sa pečurkama koji ćete obožavati! (RECEPT)

Tipično prepun putera i sira, rižoto je dobro poznat po različitim varijacijama. Ovde smo smislili mnogo lakšu i potpuno posnu ili vegansku opciju!

1647955177_rizotosapecurkama.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Eating Vegan With Me
Oglas

Rižoto može biti i posno jelo i to vrlo ukusno! Možete ga spremati i sa drugim provrćem po želji, ali mi smo za ovaj recept izabrali pečurke. 

Pročitajte još: FALAFEL BURGER: Postan i ukusan obrok koji će vas sigurno zasititi!

Castojci: 

  • 20 g suvih vrganja ili suvi mix šumskih pečurki

  • 1,2 l posnog bujona 

  • 4 kašike biljnog putera

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 1 papričica ljuta, sitno seckana

  • 2 čena belog luka, zgnječena

  • 250 g pečuraka (šampinjoni)

  • 250 g pirinča za rižoto

  • 125 ml belog vina

  • ½ male veze peršuna ili vlašca, sitno iseckanog 

Način pripreme: 

KORAK 1:

Suve pečurke i bujon stavite u šerpu na jaku vatru da provri, a zatim smanjite vatru i držite na toplom.
KORAK 2
Zagrejte 2 kašike biljnog putera i ulja u širokom plitkom tiganju na srednjoj vatri i pržite luk 6-8 minuta ili dok ne omekša. Mešajte beli luk minut, a zatim dodajte šampinjone. Rehidrirane pečurke iz bujona procedite i dodajte i njih. Pržite 8-10 minuta ili dok ne omekšaju i ne porumene. Umešajte pirinač i premažite posnim puterom i uljem. Dodajte vino i dinstajte 2 minuta da se krčka i malo da uvri. 
KORAK 3
Dodajte jednu kutlaču bujona, redovno mešajući dok ne uvri, pre nego što dodate sledeću kutlaču. Nastavite sa dodavanjem i mešanjem 20-25 minuta dok se većina bujona ne ukrčka.
KORAK 4
Sklonite sa vatre, umešajte preostale 2 kašike posnog putera i začinsko bilje u rižoto, pa ostavite poklopljeno 5 minuta pre serviranja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas