Idealna pita za večeru, a ne sprema se puno.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 500 gr. kora (19 komada);
- 600 gr. mesa;
- 1 glavica luka;
- 200 gr. sira;
- 3 kašike ajvara;
- 5 većih ili 6manjih jaja;
- 300 ml. jogurta;
- 100 ml. kisele vode;
- 100 gr. pavlake;
- 4 kašicice senfa;
- Prašak za pecivo;
- So, biber, tucana ljuta paprika, aleva paprika, ulje za prženje mesa.
Pročitajte još: Ukusan, sočan, pikantan - oduševite goste fantastičnim pređelom: Jednostavni rolat sa ajvarom (FOTO)
Naseckajte luk na kockice i propežite na par kašika ulja, zatim dodajte meso. Propržite, pa dodajte senf, so, biber, tucanu papriku i kašičicu aleve paprike.
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiseli vodu, pavlaku, malo soli i prašak za pecivo. 1/3 fila prebacite u drugu činiju pa u nju dodajte ajvar i sir.
Pročitajte još: Pripremite najsavršeniju SARMU za Vaskrs! Tajna je u zapršci i slaninici na dnu lonca (RECEPT)
Ja sam koristila ovalni kalup, taj mi je bio taman za ovu meru. Podmažite pleh sa uljem ili sa mašću, pa stavite tri kore. Prve dve da vire iz pleha, trecu malo zgužvajte na dno pleha. 5 kora, jednu po jednu umačite u fil i gužvajte u pleh jednu do druge. Zatim stavite polovinu mesa, pa još 5 kora guzvajte jednu po jednu u fil sa ajvarom. Ponovo 5 kora umocite u fil i ponovo gužvajte jednu do druge. Preklopite sa one dve kore koje vire, pa stavite još jednu koru od gore. Probodite nožem a par mesta. Ubacite u rernu na 200° i pecite je oko 50 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU