Oglas
· · Komentari: 0

DOMAĆE POGAČICE OD ČETIRI SASTOJKA: Gotove za 15 minuta

Danas vam donosimo recept za domaće pogačice koje se prave od samo četiri sastojka, a mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima.

1718356630_471309_shutterstock-1781882897_f.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Možda ćete želeti da eksperimentišete, pa im dodajte sir ili šunku, ili čokoladu.

Sastojci:

250 g brašna

1 prašak za pecivo
60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
6 kašika mleka

Recept za domaće pogačice:

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i naseckani puter. Dodajte mleko i mešajte dok se ne formira mekano testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna, po 1 kašiku. Ako je testo suvo, dodajte još mleka po 1 kašiku.

Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 20 sekundi, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Neisečeno testo izmesite i nastavite sa valjanjem i sečenjem pogačica. Poređajte u pleh i pecite dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Uživajte.

(Stvar ukusa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas