Oglas
· · Komentari: 0

Idealna dijeta za sve koji vole SLATKIŠE: Ove namirnice su odlična zamena

Na sreću postoje načini i ukusni izbori koji zadovoljavaju čak i vas koji volite slatkiše

1729064887_shutterstock_160203056.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoji i dijeta prilagođena ljubiteljima slatkiša. Pre svega potrebno je da u toku dana imate pet manjih obroka koji će održavati stabilan nivo šećera u krvi. Takođe, umesto slatkiša možete konzumirati dosta svežeg voća koje je bogato prirodnim šećerima.

Šta je dozvoljeno, a šta treba da izbegavate?

Koristite cimet u pićima, voću i mlečnim proizvodima. Cimet "imitira" biološku aktivnost insulina i poboljšava metabolizam glukoze. Poznato je da previše ugljenih hidrata (šećera), može dovesti do stvaranja viška telesne mase i sala. Iako cimet ne deluje direktno na sagorevanje masti ubrzavanjem metabolizma, posredno čini da ipak smršate.

Ako u toku dana obično birate čokolade, kroasane, bombone i sladolede, sledeće opcije pomažu da se smanji želja za slatkišima:

  • Salata od svežeg voća sa medom, cimetom i orašastim plodovima
  • Lagani žele sa svežim voćem
  • 1 kriška hleba ili 2 tosta sa medom i 1 čaša mleka
  • Jogurt sa medom, cimetom i orasima
  • Smoothie od badema, chia semenki, voća i cimeta
  • Žitarice od celog zrna sa mlekom
  • Žitarice od celog zrna sa voćem ili čokoladom
  • Suvo voće sa orasima
  • Kakao napitak pomešan sa hladnim ili toplim mlekom

A nakon što zabeležite sve što je dozvoljeno, ali i ono što bi trebalo da izbegavate, vreme je da se pridržavate saveta stručnjaka, tačnije dijete koja će vam pomoći da smršate bez uskraćivanja slatkiša.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas