Donosimo vam savršen predlog za poslasticu u susret Božićnim praznicima.
Ovo je period godine kada najviše vremena provodimo sa svojom porodicom i kada treba da se opustimo i uživamo u domaćim slatkišima i ukusnim poslasticama. Donosimo vam predlog za savršen slatkiš, koji možete sada pripremiti i koji će biti svež i za sam Božić.
Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)
Sastojci za londonske štangle:
- 300 grama brašna
- 1/4 praška za pecivo
- 150 grama masti ili maslaca
- 50 grama šećera
- 3 žumanceta
- 2 kašike kisele pavlake
- marmelada od kajsije
Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"
Sastojci za nadev:
- 3 belanceta
- 250 grama mlevenih oraha
- 130 grama šećera
- limun šećer
- vanila šećer
Priprema londonskih štangli:
Orahe podeliti u dve činije, pa pola grubo samleti, a ostatak sitnije.
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i oko pola sata staviti u frižider. U veliki pleh od pećnice staviti papir za pečenje pa razvaljati testo. Staviti na 200 stepeni oko 20 min da se malo zapeče, uhvati po vrhu korica. Izvaditi i premazati sa marmeladom od kajsije.
Pročitajte još: Rada Manojlović NOVOGODIŠNJOM čestitkom rasplakala sve: Evo kome je namenila
Belance umutiti u čvrsti sneg pa dodavati po malo šećera. Na kraju ručno umešati orahe. Nadev staviti preko i posuti orasima. Peći još oko 15 minuta na 200 stepeni.
Topao izrezati na štanglice i poređati u kutiju.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU