Pevačicina trpeza je prepuna voća i povrća
Jelena Karleuša je jedna od najatraktivnijih pevačica na našim prostorima. Ona vodi računa o ishrani, a poznato je i da ne jede meso. Veoma se brine o svom izgledu i zbog toga joj idealno pristaje svaka kombinacija za koju se opredeli.
- Zdravlje apsolutno i samo na usta ulazi. Zdravi ste koliko se zdravo hranite. Uostalom, pogledajte se u ogledalo goli. Slika će vam jasno reći gde grešite - istakla je ona jednom prilikom u razgovoru za Kurir.
Pročitajte još: Jelovnik Anastasije Ražnatović: Ishrana koja joj je pomogla kada se UGOJILA 20 kilograma - "Na meni je sve pucalo"
Naglašava da nikada nije bila boelsna i da je za to zaslužan njen način ishrane.
- Nikada u životu nisam bila bolesna, a smatram da je za to zaslužna ishrana bez mesa, s minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mlečnih proizvoda. Hranim se velikom količinom voća na prvom mestu, a onda i povrća.
Ona, iako je zagovornik veganske ishrane, ne nameće ćerkama to razmišljanje. One same odlučuju o tome kako će da se hrane, a kaže da je na njihovoj trpezi uvek raznovrsna hrana i da Atina i Nika mogu da biraju šta žele da jedu.
- Atina je vegan, a Nika jede sve. Ja nisam neko ko deci nameće šta moraju, a šta ne moraju da jedu. One same jedu šta žele, tako da nisam od onih majki koje svoje frustracije iskaljuju na deci. Atina je sama odlučila, a Nika ide ka tome i zbog toga sam srećna. Naša trpeza je bogata voćem i povrćem. Obožavamo "zamenu za meso", koja ima identičan ukus kao meso, ali pravi se od proteina graška. Jedem mlečne proizvode, jaja, ribu, ali i to ću u budućnosti prestati. Kad je reč o novogodišnjoj trpezi, imaćemo goste koji nisu vegeterijanci, ali pravimo jela koja mogu da jedu svi. Obožavam posne sarmice od zelja, prebranac, turšije, podvarak bez mesa, mimoza salatu... - objasnila je Jelena za "Glossy".
- Nikad ni kafu u životu nisam popila, pijem minimum tri litra vode dnevno. Slatkiše prezirem - istakla je pevačica pre izvesnog vremena.
Jelovnik Jelene Karleuše
Prvi dan
Doručak: Nemasni sir 400g, dve kriške integralnog hleba, salata Užina: Dve jabuke Ručak: Grašak s povrćem 400g, salata Večera: Salata sa tikvicama.
Drugi dan
Doručak: Ovsene pahuljice 4 kašike, voćni miks, čia semenke Užina: 300g trešanja Ručak: Zapečena boranija s povrćem, salata Večera: Kiselo mleko 360ml, salata.
Treći dan:
Doručak: Mafini sa tikvicama, salata Užina: Vitaminska salata sa crvenim kupusom Ručak: Šampinjoni sa povrćem Večera: Potaž od povrća.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU