Breskve će biti mekane za samo sat vremena.
Iako je sezona voća kao što su kajsije, nektarine i breskve uveliko u toku, ponekad se dogodi da kupimo one tvrde, koje još nisu dovoljno sazrele.
Iako izgledaju primamnjivo, ukus im i nije baš sjajan, ali uz pomoć ovog trika, dobićete ukusne mekane breskve za samo sat vremena.
Pročitajte još: Kuhinjski trik koji će vas ODUŠEVITI: Evo šta se dogodi ako u SUPU stavite LIST ZELENE SALATE
Naime, dovoljno je da uzmete jednu papirnu kesu, stavite u nju breskve i ubacite jednu jabuku.
Zatvorite kesu i jabuke će brzo početi da ispuštaju gas etilen, prirodni gas iz klase ugljovodonika koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve biti mekane za samo sat vremena.
A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopite u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete na taj način skinuti samo jednim potezom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU