Tokom najvećeg dela godine domaćice koriste suve začine, ali će jelo biti bolje ako sami spremite začine za zimu.
Žene koje su zatrpane obavezama stalno tragaju za načinima na koje ukućanima, po dolasku s posla, mogu brzo da pripreme jelo, a da ono pritom bude ukusno. U tome, naravno, važnu ulogu igraju začini.
Da biste uvek pri ruci imali ruzmarin, peršun, mirođuju i ostale začinske travke, tokom vikenda ih dobro operite, isecite i ubacite u zamrzivač. Tako ćete uvek pri ruci imati omiljeni začin. Dovoljno je samo da izvadite kockicu ili dve i ubacite je u jelo koje pripremate.
Iseckajte začinske trave i ubacite u friz.
Možete i da ga zamrznete u jednom sloju, a to znači da bilje operete, lagano posušite i preko noći ostavite na tacni da se potpuno osuši.
Pročitajte još: Ovih 5 PLASTIČNIH STVARI ne morate da koristite: Nađite im zamene, sačuvajte ZDRAVLJE i PLANETU
Sutradan ga ubacite u male plastične kese iz kojih ćete istisnuti što više vazduha. Vrećice stavite u zamrzivač.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU