Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ РЕЧЕНИЦЕ ИЗГОВАРАЈУ ЗАВИДНИ ЉУДИ: Ако имате овакве другарице избаците их из живота

Ако вам пријатељица даје ОВАКВЕ САВЕТЕ, време је да такве људе ОТПИШЕТЕ из свог ЖИВОТА

1724847585_shutterstock_2364469905.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Не постоји особа која барем једном у животу није некоме другоме завидела на послу који ради, на плати, стану, колима,срећи у љубави, физичком изгледу, ... Док је у границама нормале и док вас завист не обузима у потпуности, онда је безопасно.

Међутим, како да препознате да ли у својој околини имате блиску особу, пријатеља, колегиницу или пак рођака који је завидан? Ово су реченице којима се служе завидни људи.

"То није ништа ново"

Зашто ову реченицу каже завидна особа? Прво, тако се врши девалвација онога што друга особа ради. Друго, завидник тражи истомишљенике како би још више обезвредио туђи рад. Стога, ако, након што је саслушао вашу причу и каже да није чуо ништа ново, онда је једноставно такав човек љубоморан на вас.

"Сви ми завиде"

Имајте на уму да свака особа доживљава друге људе по аналогији са собом. Односно, ако он сам завиди људима, онда верује да и њему сви завиде. Дакле, таква фраза би требало да вас упозори да се клоните људи који је изговарају.

"Ја то могу боље"

Завист је генерално најбољи подстицај за успех, јер је она та која може помоћи особи да постигне нове висине у било ком пољу. Завидна особа воли да велича своја достигнућа и да обезвређује достигнућа других. Али ако често након фразе: "могу боље" особа не предузима ништа, то значи да је само љубоморна.

"Лако је њој, има среће”

Завидни људи рећи ће да је неко други успешан зато што му је породица богата или се дружи са утицајним људима или је уловио богатог партнера. Таква особа неће размишљати колико је труда неко уложио у свој рад, и даље ће мислити да јој је све дато на тацни. Лакше је обезвредити достигнућа другог, приписујући то срећи или богатству, него то урадити сам.

"Претвара се да се радује"

Унапређени сте на послу, добили сте бебу, верили сте се, купили стан - ако сте на неку од ових лепих вести добили само једно сувопарно "честитам”, онда је особа једноставно љубоморна на вас и, покушавајући да сакрије овај осећај, повући ће се. Она не може да поднесе да вам се нешто лепо дешава и да сте у нечему добри, било да је у питању посао, љубавни односи, положај у друштву...

Курир 

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas