Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овако Скандинавке негују кожу зими: Користе природне састојке да изгледају млађе, а једно уље је и код нас хит

Нега коже у Скандинавији повезана је с природом, једноставношћу и ефикасношћу. У овим хладним, северним земљама, жене вековима користе локалне састојке и традиционалне методе за одржавање здравља и лепоте коже.

1730034587_86824.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Скандинавска рутина неге коже заснива се на принципима минималистичке, али веома ефикасне неге, прилагођене специфичним условима живота у хладној клими, са акцентом на хидратацију и заштиту од спољашњих фактора. Један од кључних елемената скандинавске неге коже је употреба природних састојака из околине.

Скандинавке користе ресурсе из чистих, нетакнутих пејзажа, укључујући биљке, бобице, алге и рибље уље. Многи од ових састојака су богати антиоксидансима, витаминима и масним киселинама, који помажу кожи да одржи еластичност, влажност и младалачки изглед.

1. Бобице богате антиоксидансима

Скандинавска природа обилује бобицама као што су боровнице, бруснице, пасји трн и нордијске боровнице. Ове бобице садрже висок ниво витамина Ц, Е и полифенола, који делују као моћни антиоксиданси, штитећи кожу од оштећења слободних радикала и старења. Често се користе у кремама, серумима и маскама за подстицање регенерације коже и смањење бора.

2. Алге из мора

Морске алге из хладних скандинавских вода садрже високе концентрације минерала и витамина који хидрирају и регенеришу кожу. Алге су такође познате по својој способности да смире упалу и стимулишу производњу колагена. Због тога су саставни део многих скандинавских производа за негу коже, а користе се и у облику маски или облога.

3. Рибље уље и омега-3 масне киселине

Здрављу коже доприноси и редовно конзумирање рибе и рибљег уља, богатог омега-3 масним киселинама. Омега-3 масне киселине помажу у одржавању еластичности коже, смањењу сувоће и упале и штите од УВ оштећења. У Скандинавији дијететски суплементи на бази рибљег уља, као и локални рибљи производи, кључни су за одржавање здраве и хидриране коже.

Препоручени третмани за жене након 40 година

Након 40. године кожа почиње да показује знаке старења као што су губитак еластичности, појава финих бора и сувоће. Скандинавке истичу важност хидратације и заштите од спољашњих фактора, посебно с обзиром на хладноћу и оштре климатске услове.

Богате креме и серуми: Скандинавке користе богате креме на бази хијалуронске киселине, која помаже у задржавању влаге у кожи, чинећи је глатком и пунијом. Алге и морске алге се такође користе као природни извори хидратације, јер садрже једињења која везују влагу и спречавају исушивање коже. Уз хидратацију, антиоксиданси су још важнији у борби против старења. Креме и серуми са витамином Ц и екстрактима бобица користе се за смањење хиперпигментације и стимулацију производње колагена, што доприноси свежем и младалачком изгледу коже.
Масажа лица: Скандинавке такође користе масаже лица како би стимулисале циркулацију и затегле мишиће лица. Технике као што су гуа сха и ваљци од жада помажу у смањењу отока и стимулишу природну регенерацију коже.
СПФ: Иако је клима у Скандинавији хладна, УВ зрачење може бити једнако штетно за кожу, посебно током дугих периода на отвореном. Скандинавке стога користе заштиту од сунца током целе године, чак и када је сунчева светлост слабијег интензитета. Креме са СПФ-ом, обогаћене антиоксидансима, штите кожу од оштећења и спречавају фотостарење.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas