Ноавк и Јелена веома воде рачуна о здрављу
Новак Ђоковић и његови фантастични домети у тенису се често објашњавају не само упорним тренингом и талентом већ и пажњом према здрављу која се базира на специфичној исхрани.
Прочитајте још: "НИЂЕ ВЕЗЕ": Нина Јанковић прошетала у СМЕЛОЈ КОМБИНАЦИЈИ - промашај или погодак? (ФОТО)
Сам Новак је више пута одбио да се изјасни као веган или вегетаријанац.
- Све су то етикете које се после погрешно интерпретирају - наводи као разлог, преноси "Лепа и срећна".
Он каже да је његова исхрана "базирана на биљкама" већ дуже од четири године и да све време игра на истом, врло високом нивоу.Новак и Јелена не користе шећер у исхрани, али наш тенисер не бежи од угљених хидрата. Углавном се његов ручак базира на пастама и нудлама, па се тако обезбеди хидратима, али је увек реч о безглутенским тестенинама.
Кад су у питању слаткиши, чувена је анегодота кад му се, после освајања турнира у Аустралији 2012. године, ођедном јела чоколада, па је појео само једну коцкицу, а остатак табле остао нетакнут. Зато увек на терену има при руци урме, одличне због врло ниског гликемијског индекса. Од воћа богатог шећером једе још и банане, а свакога дана узме и две кашичице манука меда. На крају, у његовој исхрани има и доста орашастих плодова и семенки.
Прочитајте још: Летиција понела КАПУТ кроја који не виђамо често: Шта је одабрала краљица за престоницу Аустрије? (ФОТО)
Управо ово су и састојци Јелениних колача, намирнице које увек има у фрижидеру. Дакле, експериментишите и сами, саветује она - помешајте млевене орашасте плодове по укусу, додајте урме, али и кокосово уље, можда нешто од бобичастог воћа - јагоде, малине. Какао и индијски орах могу бити одлични додаци. Умесите и од смесе формирајте бомбице и оставите да се расхладе.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ